Hiilikädenjälki – mikä se on?

Lyhyesti: Hiilikädenjäljellä pyyhitään hiilijalanjälkeä pois.

Pidemmin: Hiilikädenjälki pienentää toisen yrityksen hiilijalanjälkeä. Esimerkisi Wood Forestin metsityshankkeet pienentävät asiakkaidemme hiilijalanjälkeä. Wood Forest tekee siis hiilikädenjälkeä. Omaa hiilijalanjälkeä pienentämällä ei sen sijaan voi kasvattaa hiilikädenjälkeään.

Kun asiakkaamme haluaa olla edelläkävijä ilmasto- ja kestävyyshaasteen selättäjänä, on ratkaisuna pienentää hiilijalanjälkeä ja kasvattaa hiilikädenjälkeä. Tarjoamme vastuullista ja kestävällä pohjalla olevaa hiilikädenjälkeä, aina asiakkaan tarpeita kuunnellen.

 

VTT:n ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston yhteistyöhankkeena on julkaistu ISO 14067 vaatimuksiin pohjautuva opas hiilikädenjäljen määrittämiseen. Voit tutustua oppaaseen tästä.

Laskemalla kahden hiilijalanjäljen erotus, saadaan hiilikädenjälki. Hiilikädenjälki voidaan määrittää yhtä hyvin koko yrityksen toiminnalle, tuotteelle, palvelulle tai jollekin yrityksen osalle. Samaa voidaan soveltaa yksityishenkilönhiilikädenjäljen määrityksessä. Kun hiilijalanjälkeä pienennetään nykyisestä perustasosta, syntyy positiivista hiilikädenjälkeä. Sitä hiilikädenjälkeä Wood Forest tekee
toiminnallaan asiakkailleen.

jaa tämä teksti