Asiakascase – 24 Rental Network Oy

24 Rental Network Oy on Suomen suurin yhteiskäyttöautopalvelu – ja samalla alan eettinen johtaja. Wood Forest Finland Oy toimii yrityksen yhteistyökumppanina mm. palvelulle, jonka avulla autonvuokrauksen päästöt voidaan helposti hyvittää kotimaiseen hiilinieluun.

24 Rental Network Oy on Suomen suurin yhteiskäyttöautopalvelu, joka tarjoaa vuokra-autoja tunti- ja päiväpohjaiseen käyttöön yli 30 kaupungissa ympäri Suomea. Yritys pyrkii toimimaan kaikilla liiketoimintansa osa-alueilla ekologisesti ja kestävästi – sekä samalla toimimaan suunnannäyttäjänä, joka vie koko toimialaa vihreämpään suuntaan.

Wood Forest Finlandin ja 24 Rental Networkin yhteistyö alkoi syksyllä 2022, kun 24Rent halusi selvittää yrityksensä hiilijalanjäljen. Hiilijalanjäljen laskenta auttoi ymmärtämään päästöjen muodostumista sekä tunnistamaan päästövähennyskohteita. Tavoitteena on minimoida hiilijalanjälki vuosittain. Vuoden 2022 hiilijalanjälki kompensoitiin kokonaisuudessaan Wood Forest Finlandin kotimaiseen hiilinieluun.

Yhteistyön tuloksena lanseerattiin alkuvuodesta myös 24Rentin asiakkaille tarjottava päästöhyvityspalvelu, jonka avulla asiakkaat voivat hyvittää oman varauksensa päästöt helposti vuokrauksen yhteydessä. Palvelun ensimmäisessä versiossa asiakas voi valita joko minimikompensaation, peruskompensaation tai ylikompensaation. Kompensaation määrä perustuu asiakkaan valintaan, palvelussa olevien autojen päästöjen keskiarvoon ja varauksen vuorokausimäärään. Palvelua tullaan kehittämään jatkossa siten, että asiakkaat voivat entistä helpommin ja tarkemmin valita haluamansa kompensaatiomäärän.

24 Rental Networkin viestintäpäällikkö Ari Pietilä:

”Yrityksemme kulmakivi eli yhteiskäyttöautoilu on itsessään nykyaikainen ja ekologisempaan elämään rohkaiseva tapa toteuttaa omaa liikkumista. Tämän lisäksi meidän työntekijöille on sydämen asia olla mukana ilmastotoimissa. Hiilineutraalius ja esimerkin näyttäminen alallamme on arvotyötä, jonka haluamme valita. 

Omien vihreiden toimintojen lisäksi halusimme tuoda myös asiakkaillemme mahdollisuuden nollata yhteiskäyttöautoilunsa hiilijalanjälki. Näin asiakkaamme voivat halutessaan nollata autoilunsa hiilijalanjäljen ja täten liikkua entistä ekologisemmin. Valitsimme Wood Forest Finlandin kumppaniksemme, sillä halusimme valita suomalaisen toimijan joka sijoittaa hiilinieluihin kotimaassa. Arvojemme mukaisesti haluamme tehdä vihreää työtä alueella jossa toimimme ja Wood Forest Finland on siihen meille täydellinen kumppani.”

Lue lisää päästöhyvityspalvelusta: www.24rent.fi/paastohyvityspalvelu

jaa tämä teksti